Известие

Collapse
No announcement yet.

159 и борбата с неприемливи скърцане, дрънчене и др.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 159 и борбата с неприемливи скърцане, дрънчене и др.

В западните форуми тази тема е една от най обсъжданите и мисля, че споделянето и решенията на тези неизбежно появяващи се излишни шумове ще е полезно.
    Темата е доста интересна а решенията изненадващи.
    Ще се опитам да помогна с инфото събрано от другите форуми

Напишете какво дрънчи, скърца, хлопа без видима причина
    Last edited by fbegov; d.m.y г., 02:28.
    2,2 jts

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:31.

Comment

При мен, нещо тропа откъм колоните между двете врати - само по паважа . Ще трябва да разглобя и да видя. Други оплаквания - нямам.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

При мен има едно скърцане, което се усеща най-вече при първа и втора скорост, а когато съм на место и започна съвсем леко да поклащам предния калник нагоре надолу, все едно проверявам амортисьорите, изкарвам убийствен звук. Според майсторите, това идва от тампоните на стабилизиращата щанга, които според тях са здрави, но скърцат. От време на време я вдигам на подемник и пръскам тампоните с течна грес, но този метод трае само около 4-5 дена. Друг пък ми беше казал, че тампоните били полиуретанови, по-добри от гумените, но пък скърцат....Засега не ми се сменя щанга, понеже трябва да се свали моста и е много зор...
        Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

При мен скърцаше шарнирът на долния носач, но го смених и спря. Като цяло е безшумна откъм тракане, хлопане и т.н. единствено ми прави впечатление, че шумът от гумите влиза в купето, взех си възможно най-безшумните гуми и този "проблем" се реши на 50%. Иначе при висока скорост държи ниски обороти и не изморява, 166-цата ми надуваше главата с нейните 4500-5000об на магистрала.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
            При мен, нещо тропа откъм колоните между двете врати - само по паважа . Ще трябва да разглобя и да видя. Други оплаквания - нямам.
            Тва е мисия невъзможна,аз съм карал една седмица без кора на вратата и кора на колонката и нищо не открих,даже почти изчезна.Според мен проблема е в кората на вратата.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Тва е мисия невъзможна,аз съм карал една седмица без кора на вратата и кора на колонката и нищо не открих,даже почти изчезна.Според мен проблема е в кората на вратата.
              А моите съмнения са около механизма за прибиране на коланите.
              Това тропане в "В" колоната и при мен го има...
              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                А моите съмнения са около механизма за прибиране на коланите.
                Това тропане в "В" колоната и при мен го има...
                Ами не е там,всичко съм изследвал,включително и това,карам и дърпам,натискам,държа.............когато сложих кората на вратата пак се усили ..
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Регулирайте си вратите да затварят по-плътно и ще спре да тропа
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ти си като нинджа бе, колко неща правиш едновременно ?
                    П.С за да не е спам- усилвайте си повече музиката. В България няма спасение.
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

Споделям мнението на колегата за скърцането и подминаването на Ниш.............
                      При мен има някакво тъпо тропане отзад и то само при павета или неравен асфалт.
                      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                      156 1,8ТS-99 ......
                      EX
                      159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Много е вероятно да е от предната врата. Аз го чувам като от гредата.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Имам само един паразитен шум засега.

При скорост между 90 и 110-120 и по неравен асфалт има едно бззззз откъм таблото, нещо влиза в резнонанс. Не е силно, само аз го чувам, ама как ме дразни. Не е никой от панелите на таблото, всички съм ги опипал. Нещо вътре е мамка му.

Иначе няма никакви шумове, колата е като тукат. Чакай да не се хваля много, че по хасковските пътуща ще започнат съвсем скоро да се появяват.
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                            Имам само един паразитен шум засега.

При скорост между 90 и 110-120 и по неравен асфалт има едно бззззз откъм таблото, нещо влиза в резнонанс. Не е силно, само аз го чувам, ама как ме дразни. Не е никой от панелите на таблото, всички съм ги опипал. Нещо вътре е мамка му.

Иначе няма никакви шумове, колата е като тукат. Чакай да не се хваля много, че по хасковските пътуща ще започнат съвсем скоро да се появяват.
                            И при мене има нещо такова. При 80-100 сякаш от въздухопровода се чува едно малко, гнусно шумче, при това не винаги. Ама вече съм му свикнал и не го отразявам....
                            '07 Alfa 159 SW 2.4 JTDm Q4 210hp

Ex: '78 Chevy Malibu V8, '98 Dodge Stratus, '97 Volvo 850 T5

Comment

Да не би да е вентилаторчето на климатроника което дава инфо за вътрешната температура?
                              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                              ex Alfa 156 1,9 JTD
                              ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                              X